VELGØRENHED – COLOMBIA

Mit navn er Camilla Christensen, og jeg er indehaver af Soul Fitness. I en alder af tre måneder blev jeg adopteret til Danmark fra Colombia. Siden jeg kan huske har alverdens spørgsmål om min adoption, min biologiske familie og om landet i sig selv, presset sig på. Det resulterede i at jeg i 2012 tog min første rejse til Colombia for at få besvaret nogle af mine mange spørgsmål.

Jeg var i Colombia i knap fem måneder. De første tre måneder var jeg volontør i en non-profit organisation, kaldet Fundación Sentires. Organisationen hjælper børn, der lever i ekstrem fattigdom i det sydlige Bogotá. Dagligt hjalp jeg børnene med deres lektier, underviste dem i engelsk, aktiverede dem med forskellige lege og spil, og tog på ture med dem.

Som tiden gik lagde jeg mærke til, at børnene ofte kom i det samme tøj, at mange af dem ikke blev vasket, at de tit kom og var sultne. Det mad de fik var ikke nærende, for når de fik nogle penge, købte de oftest usunde sager.
Jeg lagde også mærke til, hvor svært mange af dem havde det med deres lektier. I stedet for at lave lektier, har de, før de kom i Fundación Sentires, været vant til at passe deres mindre søskende, hjælpe deres forældre på arbejdet eller med huslige opgaver.
På gaderne rundt i området var der endnu flere børn som var overladt til sig selv eller blev låst inde i huset, når deres forældre var på arbejde.

Jeg snakkede flere gange med børnene om, hvordan de havde det, og det skar voldsomt i mit hjerte at lytte til deres oplevelser. De fortalte, hvordan de flere gange havde oplevet sult, vold, og drab på helt tæt hold. Og det gav mig en stærk trang til at gøre noget. Jeg måtte simpelthen hjælpe nogle af alle de børn. En ting er de børn som Fundación Sentires kan huse nu, men hvad med alle de børn i området som de ikke kan huse? De har lige så meget brug for hjælp.

Gennem mit fem måneders ophold fik jeg besvaret rigtig mange af mine spørgsmål. Et af de allervigtigste svar fik jeg, da jeg fandt ud af, hvem min biologiske familie er.
Mødet med min biologiske familie var helt fantastisk. Tænk at det skete, det jeg havde drømt om i så mange år. Pludselig stod jeg ansigt til ansigt med den kvinde som fødte mig. Det var så surrealistisk.
At se den tilværelse jeg kunne være vokset op i var en kæmpe øjenåbner. Det gjorde kun min motivation for at hjælpe de fattige børn endnu større.

Aldrig før har jeg følt mig så privilegeret over at være vokset op i et land som Danmark og i den familie, som jeg er vokset op i. Jeg føler mig heldig. Jeg føler mig MEGET heldig!

I dag, fem år efter jeg var i Colombia for første gang, presser spørgsmålet sig stadig på: Hvordan kan jeg hjælpe nogle af de fattige børn?

Og det har jeg fundet ud af nu. Jeg behøver nemlig ikke at være ene om at hjælpe børnene. I Soul Fitness kan vi sammen hjælpe børnene. Samtidig med at du gør en forskel for dig selv ved at tage ansvar for din mentale og fysiske velvære og sundhed, så gør du en forskel for børnene i Colombia som lever i ekstrem fattigdom. Derfor går der ved hver indmeldelse 10 kr. til Fundación Sentires.

Min personlige vision er at hjælpe og gøre en forskel for fattige børn i Colombia, så de får en øget livsglæde og livskvalitet. Jeg er passioneret omkring at give dem bare lidt af det fantastiske liv, som jeg har været så privilegeret at få tildelt. Når det sker, lever jeg i overensstemmelse med mit højeste formål. Det glæder jeg mig meget til, at vi sammen kan få til at ske.

fundacion sentires - Velgørenhed

Fundación Sentires er en non-profit organisation som tilbyder pædagogisk, psykologisk, kreativ og ernæringsmæssigt støtte til børn i alderen 5-12 år. De brænder for at skabe en bedre fremtid for børnene og øge deres livskvalitet. Det gør de ved at skabe trygge rammer, hvor børnene kan få hjælp til deres lektier, blive undervist i enkelte fag, komme på udflugter, blive stimuleret gennem leg og spil. Derudover skaber de kreative rum for børnene, hvor de kan male, tegne og lytte til musik. Lige nu kan de huse 50 børn. De er derfor i gang med at bygge et nyt hus, så de kan komme tættere på deres målsætning om at huse mere end 200 børn. De behøver dog økonomisk hjælp til at få bygget huset færdigt, og det bliver noget at det første Soul Fitness vil støtte dem med.

Kærligst

Skrift