Hvis du har en travl hverdag, og føler at du er kommet ud af takt med din krop og sjæl, kan Kundalini yoga være med til at give et boost til at klare den travle hverdag.

Kundalini er en yogaform der arbejder på den fysiske, mentale og psykiske krop ved brug af mantra, kriyaer (yogaøvelser), meditation og pranayam. Vi arbejder med at styrke dit nervesystem, aktiverer din egen energi til dets fulde potentiale og rense din underbevidsthed. Kundalini er den hurtigstarbejdende yogaform, og er derfor et fantastisk værktøj til selv-healing og selv-realisation. Du behøves ingen yogaerfaring for at dyrke Kundalini.” Sådan beskriver Amanda Nørgaard, vores kundalini instruktør, den kundalini yoga vi tilbyder i Soul Fitness. Ønsker du at prøve kundalini yoga kan du træne ganske gratis i 7 dage ved at tilmelde dig her.

Kundalini Yoga København K

Kundalini yoga København K

Begrebet stammer fra sanskrit og betyder ”sammenrullet”. Kundalini afbildes som en sovende slange, der har rullet sig op omkring en kegle. En menneskelig urkraft der sover ved rygradens rod.

Ifølge traditionen blev Kundalini yoga videregivet fra mester til elev, og kun forbeholdt de særlige udvalgte. Man skulle mestre den traditionelle Hatha yoga, før at mesteren gradvist åbnede Kundalini for sin elev.

Yogi Bhanja (1929-2004) brød denne tradition, da han i slutningen af 1960’erne tog til USA og gjorde Kundalini yoga tilgængelig for almindelige mennesker. Han tilpassede øvelserne og oplærte så mange yogalærer som muligt, for han havde indset, at vi havde brug for et redskab til at blive bevidste hele mennesker. Derfor bliver Kundalini yoga også kaldet for ”hverdagens yoga” eller ”bevidsthedens yoga”.

Det er en livsenergi placeret i bunden af rygsøjlen ved vores rod chakra. Ved hjælp af kriyaer, åndedrætsteknikker, meditation og mantra, vågner energien. Kundalini engergien renser de forskellige chakras, imens den stiger op langs rygsøjlen.

Kundalini yoga balancerer og vitaliserer din krop og dit sind, da den påvirker dine indre organer og din krop på forskellige måder. Yogaen kan blandt andet være med at styrke immunforsvaret, afhjælpe rygproblemer, til at få en bedre søvn og minimere stress.

Igennem de forskellige kriyaer, bliver der fokuseret på forskellige dele af kroppen og psyken. Yogi Bhanja ville gerne, at hans elever skulle opnå at være mere tilstede i deres kroppe, og have en større bevidsthed og mere nærvær. Være til i nuet.

Kundalini yoga bliver dyrket i hvidt tøj, og underviseren har ofte en turban eller en anden form for hovedbeklædning på hovedet. Det hvide tøj forlænger vores udstråling og er bare et af de tiltag, der kan styrke ”The Radiant Body”. Håret tilhører også ”The Radiant Body”, og derfor ser du tit Kundalini mestrer med meget langt hår. Ofte er det viklet op i en knold eller skjult under en turban.

Spring ud i det, og få alle de fordele Kundalini yoga kan tilbyde. Uanset om du har yogaerfaring eller ej, kan du dyrke Kundalini yoga.