DANS I KØBENHAVN

Dans er en populær sport blandt børn, mænd og kvinder. Mange bruger det som en træningsform, andre dyrker dans fordi det giver dem glæde. Du hører sikkert tit, at motion producerer endorfiner? Vi kan så afsløre for dig, at dans producerer flere endorfiner end mange andre sportsgrene og træningsformer. Du har sikkert hørt hvordan det egentlig foregår med de endorfiner, men vi tænker, at du skal have det at vide endnu en gang, så du kan få en ekstra god grund til at få dyrket lidt dans.

Endorfin frigives i hjernen og i din rygmarv. Endorfinen findes altid i din krop, men produceres yderligere når du dyrker motion. Du skal forestille dig, at endorfin er din krops morfin. Typisk bliver endorfiner produceret i højere grad, når du er forelsket, får ros eller ved succes fornemmelse. Endorfin giver dig lysten til at efterspørge om mere og giver dig mere energi. Dét der nemlig er så fedt ved dans, er at der er plads til at man kan grine og hygge medens du bevæger dig. Derfor giver dans mulighed for at din krop producerer flere endorfiner end andre sportsgrene og træningsformer.

Dans i København

Dans i København

Vi tror på, at dans er den helt perfekte måde, du kan slippe dig selv fri på og lære at elske din krop endnu mere. Dans hjælper dig med at smide dit skjold, barriere og hæmninger, som ellers kan holde dig tilbage. På denne måde øger du nemlig din selvtillid, da du bliver mere selvsikker. Rytmen og den gode musik fanger dig i oplevelsen som du lever i, medens du danser. Det giver dig en form for frihed, fordi du giver kroppen lov til at miste kontrollen, som i normale situationer kan hæmme dig mentalt i hverdagen. Oftest handler dans om at du skal nyde musikken og rytmen, og så gør det ikke noget hvis du ikke laver den rigtige bevægelse. I sidste ende handler det om at du bare bevæger dig, på en måde du føler dig tilpas ved.

Udover at dans hjælper din krop med at producere endorfiner og hjælper dans dig med at nedsætte hæmningerne, så du kan slippe dig selv fri og nyde musikken og rytmen. Dans kan også hjælpe dig med at bekæmpe din depression, stress, angst og dit dårlige humør. Som mange andre træningsformer, kan dans hjælpe dig med at ændre dit indre mindset til et mere positivt og afslappet mindset. Din ”feel good” følelse vil udvikle sig med tiden gennem dans, da du slipper dig selv fri og nyder musikken og rytmen.

Fun fact of the day:

Dans har eksisteret i mange år, og derfor er det svært at vide hvor dans stammer fra. Men vi ved, at dans fandtes helt tilbage i den græske mytologi, eftersom at Zeus’ datter Terpsichore var opkaldt efter ”glæden ved dans”. Også i det gamle Ægypten spillede dansen en essentiel rolle, da man kan finde flere vægmalerier af kvinder der danser.

Har du lyst til at få mere dans ind i dit liv, så kan du kvit og frit gøre Brug af vores tilbud om 14 dages gratis træning her.

By | 2018-06-14T10:57:01+00:00 juni 14th, 2018|BLOG|Kommentarer lukket til DANS I KØBENHAVN